In de media

/In de media
In de media2018-01-03T21:20:49+00:00

VNG Magazine: interview met wethouder Briels

Artikel VNG magazine: Voor duurzaamheid zoekt Laarbeek de grenzen op

Laarbeek organiseerde als eerste gemeente een Dragons’ Den, waarbij een externe jury € 150.000,- verdeelde aan ideeën die de gemeente Laarbeek verduurzamen. Wethouder Joan Briels is hierover geïnterviewd door het VNG magazine, het magazine van de Verenging van Nederlands Gemeenten.

Het volledige artikel kunt u hier als pdf downloaden.

Promotiefilmpje over sociale duurzaamheid: lokaal en heel herkenbaar

Duurzaamheid bestaat uit drie dimensies, die niet zonder elkaar kunnen en elkaar ook beïnvloeden. De drie dimensies zijn: milieu, natuur & grondstoffen, economie en mens & maatschappij. Bij mens en maatschappij gaat het om sociale duurzaamheid. Veel mensen vinden het lastig om zich hier iets bij voor te stellen. Daarom heeft de gemeente twee scholieren gevraagd om het begrip sociale duurzaamheid ‘een gezicht’ te geven.

Thijs van Cleef en Timo Smits hebben een fantastisch promotiefilmpje gemaakt over dit onderwerp. Dit filmpje is op de duurzaamheidsmarkt voor het eerst in het openbaar verschenen. In het filmpje komt een aantal initiatieven terug die Laarbeek sociaal duurzaam maken; lokaal en heel herkenbaar.  Thijs en Timo hebben dit jaar hun diploma gehaald op het Commanderij College en starten na de zomer op het Sint Lucas in Eindhoven. Met dit resultaat op zak, maken zij een vliegende start!