Inspiratie

/Inspiratie
Inspiratie2018-01-05T07:27:31+00:00

Educatieve rondreis door agrarisch Laarbeek
Rondom de activiteiten van Los op ’t Veld heeft ZLTO Laarbeek een educatieve rondreis door agrarisch Laarbeek georganiseerd voor de groepen 6 van de Laarbeekse basisscholen. Maar liefst 8 van de 10 basisscholen hebben hier met 230 leerlingen aan deel genomen. Doel van de agrarische rondreis was om kinderen bewust te maken van waar hun voedsel vandaan komt en hoe dit geproduceerd wordt.

Daarnaast is er in dit kader een fietsroute ontwikkeld (in de vorm van een placemat) die uitgedeeld is aan alle kinderen en overige bezoekers van Los op ’t veld. Deze fietsroute leidde langs alle deelnemende producenten/telers van Los op ’t Veld in Laarbeek.

 

Plein de Kuijperij
Omwonenden van het plein hebben een speel- en ontmoetingsplek gecreëerd voor iedereen: jong, oud en inclusief mensen met een beperking. De buurt heeft zelf fondsen geworven om de plannen uit te kunnen voeren. Ook vanuit het duurzaamheidsfonds is een bijdrage geleverd voor duurzame (speel)elementen.
Groen schoolplein Kindcentrum de Raagten
Kindcentrum De Raagten heeft subsidie ontvangen om het schoolplein te vergroenen en een buitenlokaal te realiseren. Kinderen worden zo bewust gemaakt van het belang van de natuur, de seizoenen, het behoud en onderhoud ervan. Daarnaast heeft het een positief effect op het leervermogen en de gezondheid van kinderen wanneer buiten wordt lesgegeven.

Ondertussen is er een wilgenhut en –tunnel gebouwd. Ook is er gewerkt aan de veiligheid en vergroening van de speelheuvel en het speelterrein. Verder zijn er buiten schoolborden opgehangen, zodat kinderen in de buitenlucht les kunnen krijgen.

Zonnepanelen IVN Laarbeek
Het clubgebouw van IVN Laarbeek zal begin 2018 worden voorzien van zonnepanelen. Dit was een wens van IVN Laarbeek. De gemeente schiet in het kader van ‘model staan’ de benodigde investering voor. De investering wordt verrekend met de jaarlijkse subsidie
Zonnepanelen Dierenpark ’t Regter Eind
Op het dak van het hoofdgebouw van dierenpark ’t Regter Eind zijn in 2017 zonnepanelen geplaatst. De gemeente heeft de benodigde investering voorgefinancierd, aangezien de gemeente het belangrijk vindt om het goede voorbeeld te geven als het gaat om duurzaamheid. Naast de verduurzaming van het gebouw, worden de veelal jonge bezoekers extra bewust gemaakt van de voordelen van zonne-energie. De voor investering wordt verrekend met de jaarlijkse subsidie.